[1999] 2825-2827

Belgische chocolade

Thema :
Vandaag wordt chocolade vooral geproduceerd en geconsumeerd als voedingsstof (een harde pasta), samengesteld met gebrande en fijngemalen cacaobonen waaraan men suiker, vanille en andere aromaten toevoegt. Hij wordt aangeboden in verschillende vormen: tabletten, plakken, repen, bonbons, pralines,…
De branding van de bonen bepaalt het aroma; de mengeling van variëteiten geeft aan de chocolade zijn specifiek karakter; de toevoeging van aromaten en aangepaste ingrediënten zorgt voor de smaak.
Van links naar rechts:
2825 :
Cacaoteelt
2826 :
Ambachtelijke bereiding
2827 :
Eindproduct
Bron: Philanews 1999/3
Gegevens:

Uitgiftedatum :
7 juni 1999
Ontwerp :
Tom Schamp
Denominatie :
3x 17F
Perforatie :
11 1/2
Afmetingen :
38,40 mm x 27,66 mm
Drukprocedé :
rasterdiepdruk
Aantal platen :
2
Velindeling :
30 zegels
Gravure :
Group De Schutter
Oplage* :
3.260.670 ex. (2825)
3.255.180 ex.(2826)
3.192.180 ex.(2827)
Papier :
(P5) polyvalent fosforescerend
Bron: Philanews 1999/3
(*)Bron: OBP 2019
Afstempeling:

Voorverkoop: 5-6 juni 1999
1. Sportcentrum De Tumkens te Betekom (Begijnendijk)
2. Schokoladenmuseum – Musée du Chocolat Jacques Chocolaterie S.A te Eupen
3. “Het Koetshuis” van de Sint Adriaansabdij te Geraardsbergen
4. Hôtel de Ville te Mons
Uitgiftedatum: 7 juni 1999
1. Postkantoor Brussel 1
Bron: Philanews 1999/3

Gerelateerd

Getande zegel
– Ongetande zegel
– Ministervelletje
First Day Sheet
First Day Cover
– First Day Cover op zijde
Maximumkaarten (BVM)
Maximumkaarten (MB)